מארגנים כנס Archives - סטרוברי סטודיו סוכנות פרסום המציעה ליווי גרפי ואינטרנטי לחברות וארגונים. Wed, 17 May 2017 07:40:36 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://strawebberry.co.il/wp-content/uploads/2016/12/cropped-fav-32x32.png מארגנים כנס Archives - סטרוברי סטודיו 32 32 לחוות את המשתמש https://strawebberry.co.il/22-9-15/ https://strawebberry.co.il/22-9-15/#respond Wed, 28 Dec 2016 14:34:27 +0000 https://strawebberry.co.il/?p=2204 בכל מקום מדברים על חווית המשתמש, ולא סתם. החוויה שלנו היא בכל מקום. המרקם של הספל במגע עם קצוות האצבעות והשפתיים כשאנחנו שותים את הקפה שלנו - תהיתם פעם למה שפת הספל מעוגלת? זה בדיוק זה. מיקום כפתורי המעלית ביחס לגובה אדם בוגר ממוצע - לקחתם בחשבון שאין צורך להתכופף או לעמוד על קצות האצבעות כדי ללחוץ על מספר הקומה אליה תרצו להגיע, או בעניין הזה - סדר המספרים תמיד יהיה משמאל לימין כי ככה אנחנו רגילים וכשיגיע המעצב שירצה להמציא את הגלגל הוא מאוד יתאכזב מהתגובות. בקיצור, אם הלקוח שלכם טבעוני - אל תציעו לו סטייק. לחצו על התמונה להמשך קריאה, תופתעו ממה שתגלו.

The post לחוות את המשתמש appeared first on סטרוברי סטודיו.

]]>
בכל מקום מדברים על חווית המשתמש, ולא סתם. החוויה שלנו היא בכל מקום. המרקם של הספל במגע עם קצוות האצבעות והשפתיים כשאנחנו שותים את הקפה שלנו – תהיתם פעם למה שפת הספל מעוגלת? זה בדיוק זה.

ux

מיקום כפתורי המעלית ביחס לגובה אדם בוגר ממוצע – לקחתם בחשבון שאין צורך להתכופף או לעמוד על קצות האצבעות כדי ללחוץ על מספר הקומה אליה תרצו להגיע, או בעניין הזה – סדר המספרים תמיד יהיה משמאל לימין כי ככה אנחנו רגילים וכשיגיע המעצב שירצה להמציא את הגלגל הוא מאוד יתאכזב מהתגובות.

שמים את המשתמש במרכז

עד היום היה נהוג להעמיד את המוצר / שירות שלנו במרכז הבמה, לכוון אליו את הספוט ולצעוק כמה שיותר חזק שזה הדבר הכי מדהים שקיים. לדבר על המוצר מבלי לתת טיפת תשומת לב למי שיושב מאחורי מסך המחשב, מה הוא בכלל מחפש, לאן ירצה להגיע, באיזו סיטואציה הוא נמצא אלא לצאת מנקודת הנחה שהוא מחפש בדיוק את מה שיש לנו להציע.

היום הדברים עובדים אחרת. אנחנו רגישים למשתמש שלנו ורוצים שהחוויה שלו בכל שלב ושלב בתהליך תהיה מדהימה. ניקח לדוגמא את האתר של בנק לאומי. שימו לב איך לאורך השנים הפך מגוף שרוצה להגיד את דברו:

בנק לאומי – צילום מסך משנת 2002
בנק לאומי – צילום מסך משנת 2002

לאחד כזה שמאוד היה רוצה לשמוע מה חשוב למשתמש שלו וללמוד אותו ואת הרגלי הצריכה שלו בכל הנוגע למוצר:

בנק לאומי – צילום מסך משנת 2015
בנק לאומי – צילום מסך משנת 2015
נקודות מפגש ונקודות חיכוך

אנחנו מכירים את המונח ״חווית משתמש״ לרוב בכל מה שקשור לעולם הדיגיטל, ועלינו לזכור שלא משם הוא מגיע. הרעיון שעומד מאחור הוא למעשה שכל נקודת מפגש של המשתמש עם המוצר / שירות שלנו צריך להיות מתוכנן כך שהחוויה תהיה טובה ככל שניתן. כמובן שיש נקודות מפגש שתחושת המשתמש כשהוא מגיע אליהן אינן תלויות בנו (כמו למשל על איזה צד הוא קם בבוקר ואיזה מצב רוח נלווה לכך שניה לפני שהוא גולש בנייד לאתר שלנו).

נקודות החיכוך צצות כשהמפגש של המוצר והגולש, איך אומרים.. לא הולך כל כך טוב. כשהוא מגיע לדף 404 למשל. כאן התפקיד שלנו הוא לענות על סימני השאלה שצצים בראשו של הגולש שניה לפני שהוא לוחץ על האיקס האיום ועובר לאתר של נותן שירות אחר. לנו בסטודיו מאוד חשוב לעצב את דפי ה-404 של הלקוחות שלנו כך שיתנו מענה מיידי ויציגו קישורים לדפים הפופולאריים ביותר באתר בתוספת להצגת דרכי יצירת קשר באופן נעים ובולט לעין.

דף 404 סטרוברי סטודיו (אתר בגרסת 2015)
דף 404 סטרוברי סטודיו (אתר בגרסת 2015)
הלקוח שלכם טבעוני? אל תציעו לו סטייק!

גילוי נאות, חשוב לחברי הסטודיו לכבד אחד את השני, זה ערך שבא איתנו מהבית. ולכן משכה את תשומת ליבי ונחרטה לי בזיכרון הבעת הפנים ותגובתו של הלקוח הדתי הראשון שלנו, כשאמרתי לו שעבור לקוחות שומרי שבת אף אחד מהצוות לא יעבוד בשבת ובחג.

היה לו כל כך נעים לדעת את זה, הנוהל (אחרי שהסברתי מאיפה זה מגיע) כל כך לא נלקח כמובן מאליו שהיה לי ברור שאת הצעד הראשון, חווית משתמש נכונה – יצרתי באותה פגישה.

חשוב להרגיש את הלקוח שלנו, לדעת מאיפה הוא מגיע ומהם הקווים שמנחים אותו עוד לפני שניגש להבין את לקוח הקצה, הלקוח של הלקוח שלנו בדרך כלל – עבורו למעשה אנחנו בונים את המוצר או השירות, וזאת במטרה לגייס אותו לצידנו כך שישתף פעולה (דבר שאסור לנו לקחת כמובן מאליו).

לסיכום

החשיבה שלנו בכל תהליך העבודה היא איפה ואיך יפגוש לקוח הקצה שלנו את השירות או המוצר, ואסור לנו להזניח את היכולות של הלקוח הישיר, איש הקשר איתו אנחנו עובדים – בהנגשת לקוח הקצה עבורנו. מי מכיר את הלקוחות יותר טוב מבעל העסק עצמו? כאן אנחנו כמאפיינים, מעצבים ומתכנתים מוצאים את עצמנו הולכים על חבל דק. מצד אחד לאיש הקשר שלנו בארגון, הלקוח שלנו – יש הרבה מה להגיד בכל הנוגע לעבודה הויזואלית (ובמקרים הפחות טובים אנחנו זוכים לשמוע גם מה לאימא שלו יש להגיד על זה) ואנחנו רוצים שהוא יהיה מרוצה מהעבודה איתנו כשמצד שני, יש את לקוח הקצה אליו אנחנו פונים והוא יהיה זה שיבחון את השירות / מוצר במבחן המציאות.

גישה יצירתית, ניצוץ בעיניים, הבנת אנשים והרבה מאוד סבלנות ורגישות אלו התכונות והכלים בהם עלינו להשתמש כדי שפרויקט יצליח, וכל אלו עוד לפני שהכישרון והמיומנות המקצועית שלנו באה לידי ביטוי.

תובנות ושאלות אתם מוזמנים לשתף פה למטה בתגובות 🙂

The post לחוות את המשתמש appeared first on סטרוברי סטודיו.

]]>
https://strawebberry.co.il/22-9-15/feed/ 0
מה הסיפור שלך? https://strawebberry.co.il/storytelling/ https://strawebberry.co.il/storytelling/#respond Mon, 29 Dec 2014 12:54:58 +0000 https://theme.getpojo.com/borderhe/?p=477 מי מאיתנו לא מצא את עצמו קורא בסקרנות את הסיפור שבחלקה האחורי של אריזת מוצר מזון כזה או אחר, שמתאר בנוסטלגיה איך הכל התחיל, מה היה מקור הניצוץ שהצית את המיזם שהפך לעסק וברבות הימים הפך לחברה גדולה.

The post מה הסיפור שלך? appeared first on סטרוברי סטודיו.

]]>
מי מאיתנו לא מצא את עצמו קורא בסקרנות את הסיפור שבחלקה האחורי של אריזת מוצר מזון כזה או אחר, שמתאר בנוסטלגיה איך הכל התחיל, מה היה מקור הניצוץ שהצית את המיזם שהפך לעסק וברבות הימים הפך לחברה גדולה.

story

לקוחות מתחברים לסיפורים, לא למוצרים

חברות ותיקות יכולות לספר סיפור בהסתכלות אחורנית על חייו של היזם שרצה להציל את העולם והצליח להפיק מוצר מדהים. יזמים צעירים, לעומת זאת, לא יכולים להתהדר בעבר של ניסיון עשיר אבל כן יכולים להשתמש בנוסחה פשוטה ולספר את הסיפור שלהם.

אבירים ודרקונים

הכל התחיל מגיבור שנתקל בדרקון ובוחר להתמודד מולו ובנקודה שבה חייו חולפים לנגד עיניו הוא מוצא את הכוח שלא ידע שיש ברשותו ומנצח. ברגע שקהל היעד שלך ייחשף לסיפור שמאחורי העסק שלך, יתרחש חיבור מעניין שבו הוא בוחר להשתמש במוצר או השירות שלך ולא בזה של אחרים כי אותך הוא רוצה, אותך הוא מעדיף. זהו תהליך מאוד אמוציונאלי ויש לנו את הכוח להשפיע עליו.

D.N.A עסקי

להגיע למקור, למי אתה באמת, זה תהליך לא פשוט. בדרך כלל מרוב התלהבות אנחנו לא שמים לב לפרטים הקטנים והמרגשים בגללם הכל התחיל, ממהרים לרוץ קדימה לעבר היעד הבא. כדי להבין מאיפה הכל התחיל ובמיוחד למה החלטת לעזוב הכל ולעשות את מה שאתה באמת אוהב, תרצה לעצור לרגע ולהבין מי אתה. להקשיב לפעימות הלב, כי אתה הגיבור של הסיפור.

אני מרגיש את זה אבל לא מצליח לספר סיפור

כמו שאמרנו, זה לא פשוט. הכנו מספר שאלות שברגע שתשיב עליהן בריכוז ועם המבט פנימה, יהיה לך החומר להתחיל ולבנות את הסיפור שלך.

הסיפור המדהים שלך מתחיל כאן

1. מהו הניצוץ שהקפיץ אותך מהכיסא ודחף אותך לעשות מזה עסק?
2. מה מבדל אותך מהשאר?
3. מהו הצורך עבורו השירות / מוצר שלך נותן מענה?
4. מיהו קהל היעד אליו אתה פונה?
5. האם הויזואליות של מותג (לוגו, פונט, צבעים) שבנית סביב הרעיון שלך מצליח להעביר את המסר?

לסיכום

בסוף התהליך יהיה לכם ביד סיפור קצר המתאר באופן מדוייק מי אתם, למה אתם פה ומהו היתרון הבולט שלכם במתן פיתרון ממשי לבעיה של קהל היעד.

רוצים לדעת עוד? אנחנו כאן בשבילכם.

The post מה הסיפור שלך? appeared first on סטרוברי סטודיו.

]]>
https://strawebberry.co.il/storytelling/feed/ 0